EL MEU MILLOR NO AMIC

''El meu millor no amic'. Banyoles: AC Editorial, 2017.

El meu millor no amic

En Charlie és un cocodril marí que viu al nord d'Austràlia. L'Unai i l'Amaia, uns nens molt aventurers, volen que en Charlie es faci amic seu, però aviat entendran que això no és possible.

Un conte, escrit per Meritxell Margarit i il·lustrat per Marc Currià, que ens fa viatjar fins als manglars de la península australiana de Cape York, conèixer les principals característiques del cocodril marí i el seu hàbitat. També parla de la diferència, un valor associat al protagonista, i de la necessitat d'acceptar-la.


Característiques del llibre
Àlbum il·lustrat
Format quadrat: 24 x 24 cm
36 pàgines a tot color
Tapa dura
Idiomes d'edició: català i castellà
Editat per AC Ediorial (Banyoles, desembre 2017)
PVP: 15 €


'El meu millor no amic', coberta i pàgina interior.

On es pot comprar:

Online (el rebreu a casa en quatre o cinc dies feiners amb les despeses d'enviament incloses en el preu. Indiqueu a la comanda si el voleu en català o en castellà) 

Almería

Librería Bibabuk
Av. Federico García Lorca, 57
04004-Almería
950173545Banyoles

Llibreria L'Altell

C. Canal, 2
17820-Banyoles
t 972 58 02 70


Bio Estany

C. Llibertat, 149
17820-Banyoles
t 972 97 90 22


Barcelona

Llibreria Altaïr

Gran Via, 616
08007-Barcelona
t 93 342 71 71


Llibreria Haikú
C. Montseny, 7
08012-Barcelona
t 217 96 23

Llibreria Pebre Negre

C. Clot, 41
08018 Barcelona
t 931 797 542


Girona


Llibreria Ulyssus

C. de la Cort Reial, 3
17004-Girona
972 21 17 73

Granada
Paseo del Salón, 4
18009 - Granada
858 95 94 27


Mataró

Buc de llibres
Muralla del Tigre, 31 local 3
08302-Mataró
93 799 61 86Tudela

Librería Letras a la Taza

C. Herrerías, 7
31500-Tudela
948 41 19 55València

Llibreria Patagònia

C. Hospital, 1
46001-València
t 963 93 60 52


Si sou una llibreria i el voleu tenir a la vostra botiga, si us interessa una sessió de contacontes basada en el llibre al vostre centre o escola, o simplement voleu més informació, poseu-vos en contacte amb mi a: meritxellmargarit@gmail.com
SI EN VOLEU SABER MÉS...


Com sorgeix aquest projecte?

La Meritxell Margarit, que actualment viu a Banyoles, va fer la volta al món amb tota la família buscant animals amenaçats. Dels viatges, en van sortir una sèrie d'històries fantàstiques que reflecteixen part de les seves aventures amb la seva parella i els seus dos fills.

El meu millor no amic és el primer conte que la Meritxell ha escrit per a aquest nou projecte, i està il·lustrat per Marc Currià, un artista banyolí amant de la natura i de l’experimentació amb diferents tècniques pictòriques.

El conte explica les característiques del cocodril marí i dels llocs espectaculars on viu. A partir de la relació de l’animal amb els dos nens protagonistes, l’Unai i l’Amaia, es planteja un valor essencial: el respecte a la diferència.

Les il·lustracions, d’un intens cromatisme, presenten de forma realista els escenaris per on es mou el cocodril Charlie (boscos subtropicals, manglars i estuaris de la península de Cape York, a Austràlia) així com altres espècies que comparteixen hàbitat amb ell. No obstant això, el punt fantàstic plantejat pel text (un cocodril que parla i explica coses als nens que investiguen l’espècie) queda plasmat en les faccions de l’animal.
El primer títol d'una col·lecció

El meu millor no amic és el primer volum d’una col·lecció de contes basada en el contingut de la pel·lícula documental El viatge de l’Unai (Andoni Canela, 2016). En aquesta col·lecció hi haurà 7 volums, cada un d’ells dedicat a un dels animals que surten a la pel·lícula: el cocodril marí, el calau bicorne, el llop ibèric, el bisó americà, el puma, el pingüí rei/papua i l’elefant del desert. Cada conte ens situa a l’hàbitat natural de l’animal en qüestió i ens presenta les característiques i els costums de l’espècie, així com els perills que l’amenacen. A més, cada conte transmet un valor relacionat amb el caràcter de l’animal.


Després d'El meu millor no amic, està previst publicar El tresor del calau, que mantindrà el format del primer llibre de la col·lecció. La nova història presentarà la vida del calau bicorne, lligada al valor del compromís.

A qui va dirigit el llibre?

És un conte ideal per ser llegit per nens i nenes a partir de 7 anys, tot i que pot ser explicat a infants molt més petits, que gaudiran amb l’observació de les il·lustracions. Per descomptat, no hi ha edat màxima per passar-s’ho bé amb la lectura d'El meu millor no amic.

És una història ideal per a amants dels animals i de la natura, situada en un pla de realisme màgic.

Al final del llibre, hi ha un quadern de camp amb il·lustracions de l'Unai Canela, protagonista de la història amb la seva germana Amaia.
                                                     
Meritxell Margarit i Torras és una escriptora especialitzada en continguts per a un públic infantil, juvenil i familiar. Sovint, escriu sobre natura i sobre literatura infantil i juvenil. Ha publicat més de vuitanta títols, principalment dirigits a nens i nenes. En la seva obra, hi ha contes, guions de còmic, guies de viatge i textos divulgatius. Dirigeix diversos clubs de lectura infantil i juvenil, i treballa com a autora de projectes educatius. És la responsable del guió del documental El viatge de l’Unai (Andoni Canela, 2016) i autora del projecte educatiu sobre la pel·lícula destinat a escoles i instituts. Recentment, s'han emès a Cuatro els episodis del programa Espíritu salvaje, que va enregistrar amb la família per tot el món buscant animals en perill.

Marc Currià i Reynal és il·lustrador, pintor i dissenyador. Curiós per naturalesa, Marc Currià és un artista polifacètic que treballa en diferents camps com ara el disseny gràfic, la il·lustració, la pintura, la fotografia i el grafiti. Investiga combinant tècniques artístiques diverses per trobar noves formes d’expressió, creant i descobrint nous horitzons. Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives, i també es pot veure la seva obra al carrer.